Comité van aanbeveling

Bernt Schneiders​

Van 2006 tot 2016 was hij burgemeester van de gemeente Haarlem en van 2015 tot 2017 was hij waarnemend burgemeester van Bloemendaal. Hij was tevens voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB). Tegenwoordig directeur van het VSB Fonds.

Albert Röell

Was voorheen CEO van KPMG NL en voorzitter raad van bestuur KAS BANK. Daarvoor was hij directeur bij CenE Bankiers in Utrecht. Hij vervulde tussen 1991 en 2002 verschillende managementfuncties bij ING Groep. Voor die tijd was hij consultant bij McKinsey & Company. Albert is bestuurslid van de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen.

Dave Ensberg-Kleijkers

Directeur-bestuurder Stichting Jantje Beton en auteur van het boek ”Bezielde Beschaving”. Hij is maatschappelijk zeer actief. Zo is hij vicevoorzitter van stichting Johan Ferrier Fonds, voorzitter van stichting Martin Luther King lezing, bestuurslid van stichting Maatschappelijke Alliantie en voorzitter van stichting Samen Sporten Tilburg. Verder is Dave columnist bij de Kanttekening en Het Goede Leven. Dave was in 2012 kandidaat-Kamerlid voor het CDA en in 2015 kandidaat-Statenlid voor het CDA Limburg. Ook was hij eerder onder meer voorzitter van Art.1, kenniscentrum discriminatie Nederland.

Ron Steenkuijl

Lid directie van ADG dienstengroep. ADG dienstengroep is sinds 1952 uitgegroeid tot een onderneming met 42.000  werknemers, actief in facility management, personeelsdiensten en zorg & welzijn. Ron Steenkuijl combineerde deze functie 6 jaar lang met het landelijk voorzitterschap van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD).  Daarnaast is hij bestuurder van de Start Foundation, bestuurder van de Helden van de Wil , lid van de Code Commissie Verantwoordelijk Marktgedrag en Founder van het Nationaal Integratiediner en het Nationaal Integratiefonds.

Peter van den Elzen

Moleculair bioloog (cum laude) en gepromoveerd moleculair geneticus. Samen met Amerikanen en het eerste Nederlandse Venture Capital bedrijf heeft hij de eerste start-up in het Science Park in Leiden opgezet op het gebied van genetische modificatie van planten. Eigenaar Van den Elzen Consultancy.

Voorzitter Raad van bestuur van de Bascule, een academische instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie.

Ingrid Kluvers

Auteur, oprichter Stichting Richting Groen en Voorzitter bestuur Harriet Tubman Huis. In 2010 verscheen haar eerste jeugdroman, ‘Droomtuin’, dat gaat over een meisje en haar grootmoeder die een ecologische tuinderij runt; samen wonen zij in Villa Eeckhoorn. Ingrid kreeg hiervoor de Debuutprijs Jongejury 2012. Meerdere delen volgden snel. Naar aanleiding van ‘Droomtuin’ werd de webgame ‘Villa Eeckhoorn’ gebouwd, speciaal voor basisschool leerlingen, groep 7 en  8. De deelnemers leerden klassikaal niet alleen veel over de natuur maar ook hoe zij verschil kunnen maken met hun vork c.q. door wat zij eten.

Tessa Roseboom

Hoogleraar Vroege Ontwikkeling en Gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam en tevens de schrijver van het boek ‘De eerste 1000 dagen’. Ze is verbonden aan de onderzoeksinstituten Amsterdam Reproduction & Development en Amsterdam Public Health Research Institute. Eerder schreef ze, samen met Ronald van de Krol, ‘Baby’s van de Hongerwinter’ (2010).

Jelle de Jonge

Directeur van IVN Nederland, de vereniging voor natuur- en milieueducatie en lid organisatie van IUCN Nederlands Comité. Voormalig topman van Tempo-Team

Paul van Liempt

Paul van Liempt was jaren als presentator verbonden aan BNR Nieuwsradio en presenteerde een talkshow op RTL Z en schreef interviews in het FD. Op maandagavonden leidde hij het debatprogramma Newsroom, van BNR en Het Financiële Dagblad. Hij werkte eerder voor Het Parool, Vrij Nederland, Volkskrant Magazine, VPRO-radio en Talkradio. Hij schreef zes non-fictie boeken

Hij is nu columnist/interviewer bij Duurzaam Bedrijfsleven/Change. Hij presenteert het programma De Strateeg bij BNR. En hij is samen met Ad Verbrugge oprichter/interviewer van platform De Nieuwe Wereld.

Henk-Willem Laan

Directeur-bestuurder van de Nederlandse Stichting voor Gehandicapte Kind (NSGK). Henk-Willem heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor diverse maatschappelijke organisaties. Op dit moment is hij o.a. bestuurslid van Stichting Present Den Haag.

Nevin Özütok

Lid van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks. Eerder was zij tijdelijk Tweede Kamerlid in 2006. Daarna was zij wethouder en bestuurder van Stadsdeel Amsterdam-Oost. Eerder was zij vicevoorzitter van GroenLinks en bestuurder van FNV Bondgenoten in de luchtvaartsector. Tevens zat zij vijf jaar in de gemeenteraad van Amsterdam. Als Kamerlid houdt zij zich bezig met binnenlandse zaken, emancipatie en Koninkrijksrelaties. 

Jan Koekkoek

Mede- oprichter bij Köster Advocaten. Lid van de Raad van Toezicht bij Stichting Vrijwaard en bij Stichting Alphen op één lijn, en voorzitter van de Klachtencommissie van Stichting Triversum, Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Commissaris ben bij NH Media

Ina Brouwer

Een Nederlandse politica, die enige tijd fractievoorzitter was van de Communistische Partij van Nederland (CPN) in de Tweede Kamer. Ook was ze Tweede Kamerlid en duo lijsttrekker voor GroenLinks. Auteur van ‘Aan geen gehuurde borst werd ooit een kind gevoed’, ‘Het glazen plafond’ en Tussentijds. Brouwer werkt sinds mei 2015 weer als advocaat.

Plant een boom